Bridgemaster’s House

Bridgemasters House

We were appointed by the City of London for this highly complex building project that required our team to react to developing client requirements. The works were highly visible in the public realm, fronting into the Thames riverside walk, opposite City Hall and adjacent to Tower Bridge. This involved greater scrutiny by the planning authorities as well as from other local interest groups.  

The project included works to form a new glazed entrance to the Tower Bridge Museum, a glazed roof over the former coal yard alongside the former Tower Bridge boiler house and interventions into the Grade I Listed structure to provide new glazing in the arches, and new visitor WCs. We were successfully able to work with the Client, contractors and operators, Historic England and Southwark Planners over a period of several years to obtain permissions for a dramatic new series of glazed interventions, transforming how this area is seen and used by the public, while maintaining an appropriate sensitivity to the old fabric.

We were successful in negotiating with Historic England and local conservation officers to achieve a complicated set of permissions.  The project had involved some tough negotiations between the Client/End User, Planners and Historic England, and our team played a key role in assuring that all parties agreed a final solution that met all their needs and demands