Student’s at Howell’s School have been enjoying the use of their new Sports Pavilion since it opened at the start of the school year.

The aspiration of the design was to provide a modern sports facility that reflects the dynamics of the 21st century, with minimal footprint on the existing green space that is used for sport.

Situated within the Cardiff Road Conservation Area of Llandaff, the scale and proportions of the two-storey clubhouse have been carefully considered to reduce the visual impact on the existing surroundings.

A limited palette of quality materials such as stone and glazing are proposed to marry the minimal clean lined facades to the stonework of the existing Grade II* Listed Howell’s school.

A ground floor central corridor links the sports hall through to the all-weather pitch with high quality changing facilities emanating from this, this is also fully wheelchair accessible.

On the first floor a multi-purpose space suitable for functions and presentations have full height glazing to three sides providing unobstructed views onto the sports pitches. Retractable doors open this space onto a terrace overlooking the all-weather pitch.