Canterbury Grundschule

Canterbury Primary School is one of thirteen schools in Kent to be rebuilt through the first phase of the Priority Schools Building Programme (PSBP). Designed by Ellis Williams Architects and built by Wates Construction, the new two storey building was constructed using the Wates ADAPT design. This is a standardised school solution which uses simple, robust materials and principles, along with an integrated building services solution to create high quality, light and airy classrooms suitable for modern teaching. The standardisation of the layouts, design components and materials reduce the build time and cost of delivery, whilst still allowing for flexibility and variety in the school design. At Canterbury, the standard design was changed to incorporate two large light wells in the building and more brickwork detail on the outside. The new school comprises thirteen classrooms, a new hall, kitchen with server, learning resource centre, plus a staff room and administrative offices and a car park area. Client: Education Funding Agency (EFA). Main Contractor: Wates Construction / Wates Group. Architect: Ellis Williams Architects (EWA). Structural Engineer: BWB. Services Engineer: CSD. Client PQS: Mott McDonald. Other parties: Prima Systems Ltd, Priority Schools Building Programme (PSBP), Department for Education (DfE).

Die Canterbury Grundschule ist eine neu errichtete zweizügige Schule als neuer Bestandteil einer bestehenden Oberschule. Das ursprüngliche Budget wurde durch die EFA als Teil der Finanzierung des Projekts festgelegt. Wir entwickelten das Design in enger Absprache mit der Schule und dem Gemeinderat von Kent County, der ein übergeordnetes Interesse an dem Vorhaben hat. Abstimmungen fanden auch mit der breiteren Bevölkerung sowie mit dem Ministerium für Bildung und dem Stadtrat von Canterbury statt. Das Projekt wurde mit dem zentralen Komplex eines zweigeschossigen Bibliotheksbereichs mit Oberlicht sehr gut von der Schule angenommen. Der Entwurf wurde mit der Bewertung „Very Good“ gemäß BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) ausgezeichnet.